Nyhetsbild

Världsledande skogsmässa med nytt inslag

Vart fjärde år arrangeras Elmia Wood i Bratteborg söder om Jönköping där flera utställare inom skogsbranschen medverkar. I år äger mässan rum från den andra till fjärde juni och nytt för i år är mötesplatsen Let's talk där bland annat rikspolitiker kommer att delta i diskussioner.


Den 2–4 juni är det äntligen dags för Elmia Wood – den världsledande skogsmässan som arrangeras i den vackra skogen Bratteborg söder om Jönköping var 4:e år. En av de stora nyheterna för årets mässa är mötesplatsen - Let´s talk som kommer att bjuda på intressanta diskussioner kring skogen, ett ämne som kanske aldrig tidigare varit mer aktuellt än nu. Besökarna kommer bland annat att kunna lyssna till lantbruksminister Anna-Caren Sätherberg, Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Centerns partiledare Annie Lööf som diskuterar och debatterar kring hur vi ska få ett innovativt och hållbart skogsbruk. Flera andra politiker och andra spännande gäster kommer att entra scenen och utmanas av en lika engagerad pubilk som en driven moderator.


Flera utställare


Mässan Elmia Wood arrangerades senast år 2017, i år är efterfrågan att få visa upp sitt företag precis som nya produkter, rekordaktuellt. Flera nya utställare kommer att samsas tillsammans med de som har varit med på mässan tidigare och bland dem ser vi bland annat Malwa, Mus-Max, Husqvarna, Terri, Kranman, Trejon och Andreas Stihl.


  Träplankor  


Lars Strandell, produktspecialist på Husqvarna ser mycketfram emot mässan:


– Elmia Wood är ett utmärkt tillfälle att få visa upp nyheter och produkter för de som jobbar i branschen eller kanske är på väg in i den. Vi kommer att bemanna våra stationer på mässan med våra specialister som ger besökarna möjlighet att ställa frågor och tycka till om våra produkter, säger Lars Strandell.


Branschen betraktar


En annan utställare är Malwa som tror att branschens ögon i år kommer vara riktade mot mässan:


– Det finns ett sug efter att få komma ut och mötas face-to-face igen, och då har vi svårt att tänka oss en bättre mötesplats än Elmia Wood. Vi förväntar oss många trevliga möten och samtal med kunder, leverantörer, branschfolk och press, säger Mikael Herzberg på Malwa.


– Vi är i inne en expansiv fas för exporten och hoppas på ett stort internationellt intresse. Vi ser också ett ökande intresse för mindre maskiner och känner att det kan bli en hel del bra samtal – om skogsskötsel i allmänhet och gallring i synnerhet. Vi tar med oss hela modellprogrammet som skördare, skotare och kombi som kommer att gå varma i skogen. Dessutom visar vi världens första eldrivna kombinerade skördare/skotare, avslutar han.
Mikael Barani

2022-03-04 12:00