Nyhetsbild

Sista sucken för sjönära boende i Strängnäs

Området Eldsund ligger nära vattnet i centrala Strängnäs och här finns sedan tidigare bebyggelse. Nu meddelar HSB och Peab gör gemensam sak när man bygger ytterligare 130 bostäder i området. Projektet tar tillvara på några av de sista sjönära ytorna i staden.


– Detta är ett av de sista riktigt sjönära lägena i centrala Strängnäs och här har vi nu möjligheten att skapa attraktiva, hållbara och bekväma lägenheter med sjöutsikt både för boende i Strängnäs som för inflyttare från Södertälje och Stockholm, säger Dan Jenefors, projektchef på HSB ProjektPartner.


  Eldsund i Strängnäs. Foto: HSB
Området Eldsund i Strängnäs ligger centralt nära vattnet. Foto: HSB


Eldsund ligger intill Mälaren i centrala Strängnäs med närhet till stadskärnan, kommunikationer och service. Området är del av ett större utvecklingsområde där det gamla reglementet omvandlas till bostäder och arbetsplatser. Strängnäs är en liten ort med ett attraktivt läge vid Mälaren mellan Södertälje och Eskilstuna och har goda pendlingsmöjligheter till Stockholm.


Strålar samman


Säljstart för första etappen planeras preliminärt till våren 2025. Intresseanmälan öppnar under sommaren.


HSB och Peab samarbetar i ett nybildat gemensamägt bolag med syfte att i samverkan driva bostadsutveckling och produktion av bostadsrätter i centrala Strängnäs. HSB ansvarar för bostadsutveckling och försäljning av bostäderna medan Peab ingår som samarbetspartner och byggentreprenör.
– Jag har stort förtroende för att vi med Peab har en stabil och trygg partner som gör att vi tillsammans kan utveckla Eldsund till sin fulla potential, säger Per Morelius, chef för Affärsområde Fastighetsutveckling på HSB Södermanland.


HSB har, via det med Peab gemensamägda bolaget, förvärvat fastigheterna Mässen 2 och 4 i Eldsund som tidigare ägdes av Peab. Fastigheterna omfattar 13 200 kvadratmeter vilket motsvarar cirka 130 bostäder.
Mikael Barani

2024-06-24 10:43