Nyhetsbild

Återbrukshubb etableras i Högsbo

Kålltorp REbygg är en satsning i hållbart byggande mellan Castellum, Vasakronan och Platzer. Återbrukshubben i Högsbo öppnas redan i januari 2024 och kommer att förenkla och effektivisera återbruk av material och hållbart byggande.


Castellum går in som partner i innovativ återbrukshub i Högsbo I partnerskap med Castellum, Vasakronan och Platzer öppnar Kålltorp Bygg en återbrukshub, Kålltorp REbygg, för att främja hållbart byggande. Hubben är placerad i Castellums lokaler på Victor Hasselblads gata i Högsbo och planeras vara i bruk i januari 2024. Återbrukshuben kommer att erbjuda en rad tjänster såsom återbruksinventering, demontering, frakt, lagerhållning, rekonditionering, installation samt kvalitetsgranskning av material.


  Återbruk.
Anläggningen Kålltorp REbygg gör det enklare att återanvända byggmaterial. 


Återbrukshubben är utformad för att förenkla och effektivisera hållbart byggande och återbruk av byggmaterial och erbjuder en helhetslösning för hållbar och cirkulär byggverksamhet.
– Vi är entusiastiska över att vara en del av denna återbrukshub i samarbete med Kålltorps Bygg, Platzer och Vasakronan. Det är ett viktigt steg för att främja en cirkulär ekonomi och minska byggbranschens miljö- och klimatavtryck. Vi hoppas att detta partnerskap kommer att vara en förebild för hållbar utveckling inom fastighetssektorn, säger Örjan Rystedt, vd, Castellum, region Väst.


Högkvalitativt material


Partnerskapet mellan Kålltorps Bygg, Castellum, Platzer och Vasakronan markerar en gemensam satsning för att främja hållbarhet och minska negativ miljö- och klimatpåverkan i byggbranschen. Genom att samarbeta kring tillhandahållande av återbrukat material kommer återbrukshubben att kunna erbjuda högkvalitativt återbrukat material till projekt och ombyggnationer.
– En utmaning för att skala upp återbruk är tillgången till tillräckliga mängder kvalitetssäkrade produkter och material. Vi ser den här satsningen som en viktig del av lösningen som kan visa vägen för återbruk i större skala, säger Christin Carlsson, Hållbarhetsansvarig, Castellum, region Väst
Mikael Barani

2023-12-18 13:53