Nyhetsbild

Frescati Hage fortsätter att utvecklas i stor satsning

Akademiska Hus har öppnat upp campuset i Frescati Hage för nya aktörer. Amerikanska Gymnasiet etablerar sig nu på området, beläget på Norra Djurgården i Stockholm, vilket medför två ombyggnationer. Totalt satsar Akademiska Hus 110 miljoner kronor i projektet.


Akademiska Hus investerar för att anpassa två befintliga byggnader vid Frescati Hage till Amerikanska Gymnasiet, som under de kommande åren genomför en successiv inflyttning och långsiktig etablering på området. Totalt rör det sig om en uthyrningsbar yta på cirka 3 200 m2 som ska genomgå en generell modernisering och uppgradering. Ombyggnationen av den första byggnaden står klar i samband med terminsstarten i augusti när Amerikanska Gymnasiet för första gången öppnar sin verksamhet på området. Den andra byggnaden beräknas färdigställas i etapper med inflyttning under 2024 till 2026.
– Vi är mycket förväntansfulla över hur campus i Frescati Hage kommer att utvecklas de kommande åren. Detta är ett akademiskt drömläge i Stockholm med fantastiska lokaler, säger Peter Heddelin, vd vid Amerikanska Gymnasiet.


  Studerande.
Amerikanska Gymnasiet slår nästa år upp portarna i Frescati Hage.


Dygnet runt


I samband med att Stockholms universitet flyttar delar av sin verksamhet till det nya campusområdet Albano öppnar möjligheten upp för Akademiska Hus att välkomna nya hyresgäster med koppling till utbildning och forskning till Frescati Hage. Här erbjuds tillgång till en sammanhållen kulturmiljö i ett naturskönt och attraktivt läge intill Brunnsviken och Nationalstadsparken. För att göra campusområdet levande under dygnets alla timmar påbörjar Akademiska Hus inom kort ännu en ombyggnation för att skapa nya studentbostäder vid Frescati Hage.
– Campus Frescati Hage är i en mycket spännande utvecklingsfas, där vi som fastighetsägare ser fram emot att välkomna en mångfald av nya verksamheter till området så som Amerikanska Gymnasiet. Därmed läggs ytterligare en pusselbit för att skapa ett fortsatt konkurrenskraftigt campus som sjuder av liv och rörelse, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.


Foto, Frescati Hage: Akademiska Hus
Mikael Barani

2023-08-21 11:42