Nyhetsbild

Barnen bygger Borås – på kollo

Bostäder i Borås firar 100 år och anordnar bland annat ett dagkollo för barn i mellanstadieålder. Här får deltagarna bygga en miniatyrstad samtidigt som de lär sig om byggmaterial, design och skapande. Förhoppningen är att kollot ska väcka ett intresse för branschen och ett framtida intresse för att utveckla Borås.


– Vi vill ge mellanstadiebarn en möjlighet att prova på byggbranschen och förhoppningsvis utveckla ett intresse som stannar kvar hos deltagarna, säger Sophia Jonsson, kommunikationschef på Bostäder i Borås. Det blir en kul vecka med nya vänner, kreativitet och chans att testa nya saker.


  Bild på hammare och andra verktyg.
Bostäder i Borås låter barnen bygga en miniatyrstad på dagskollo.


Byggkollot kommer att hållas på Navet under vecka 24 och 26, lunch och fika ingår i deltagaravgiften. Deltagarna får planera och bygga en miniatyrstad och samtidigt lära sig om konstruktion och byggnadsprocess. Verktyg och material tillhandahålls av RO-gruppen som även ställer upp med personal.
– Vi tror att det här kommer vara ett bra alternativ till andra dagkollon i Borås, säger Sophia Jonsson. Vi erbjuder en idé- och skapandeprocess som många barn tilltalas av. Och vem vet – kanske får vi se exempel på hur vi kan utforma Borås även i framtiden.
Mikael Barani

2023-05-15 12:09