Nyhetsbild

Stark aktör flyttar in på logistiknav i Landvetter

Logistikpostion Landvetter består av 210 000 kvadratmeter markyta där ytterligare ett område bebyggs med start i mars. Hit flyttar så småningom MM Sports, en av de största leverantörerna av kosttillskott i Norden. 


I samverkan med Catena uppför BRA Bygg en modern logistikfastighet med en yta om ca 9 000 kvadratmeter. Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars.


Hyresgästen är MM Sports och beräknas kunna flytta in i under våren 2024. MM Sports är en av Nordens största leverantörer inom kosttillskott, deras nya lokaler innefattar lager, kontor och utställningsytor.
– Det är glädjande att få fortsätta utveckla området i en ny fas och bygga vidare på vårt samarbete med Catena. Vi ser fram emot att hitta bra, hållbara lösningar tillsammans för att förverkliga detta spännande projekt, säger Anders Nolander, Avdelningschef på BRA Bygg.


  MM Sports i Landvetter. Bild: BRA AB  
MM Sports, framtida hyresgäst på Logistikposition Landvetter söder om Göteborg. Bild: BRA AB


Kort tid


Hållbarhetskraven för Logistikposition Landvetter är höga. För den nya logistikfastigheten är ambitionen att nå certifieringen BREEAM Excellent. Som del i detta får MM Sports nya lokaler en stomme byggd i limträ. Materialvalet i stommen ger minskade CO2-utsläpp med minsta möjliga klimatpåverkan.
– Byggnationerna som nu sker på kort tid på området visar på styrkan i Catenas erbjudande och hur stor efterfrågan är på hållbara och moderna logistikfastigheter på rätt läge, säger Catenas regionchef i Göteborg, Jonas Arvidsson.
Mikael Barani

2023-02-13 11:39