Nyhetsbild

NCC bygger två hus i tio våningar i Skellefteå

Riksbyggen har gett NCC uppdraget att bygga totalt 75 bostadsrätter i området Getberget i Skellefteå. Byggandet omfattar två tiovåningshus samt ett garage till ett ordervärde om cirka 175 miljoner kronor. Förberedande arbete startar i januari nästa år. – Det är väldigt roligt att vi fått klartecken att dra i gång byggandet av Brf Utsikten samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Nu ser vi fram emot att tillsammans med NCC bidra med fler bostäder till Skellefteå, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.


  NCC:s projekt på Getberget i Skellefteå. Foto: NCC
NCC:s projekt på Getberget i Skellefteå omfattar 75 bostadsrätter. Foto: Riksbyggen


Uppdraget består av två punkthus med 10 våningar samt ett mellanliggande garage i souterräng. Projekt Brf Utsikten består av totalt 75 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara under 2025.
– Vi har redan ett etablerat samarbete med Riksbyggen i Skellefteå sedan vi byggde Brf Viktoriastrand tillsammans. Vi är väldigt stolta över att återigen ha fått förtroendet och ser fram emot att gemensamt starta bygget även av Utsikten, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.


Silverstandard


Brf Utsikten är en totalentreprenad i samverkan och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver. Förberedande arbete startar i januari 2023. Tidigare har NCC byggt Viktoriastrand på uppdrag av Riksbyggen, ett område i centrala Skellefteå med 105 bostadsrätter i tre etapper som färdigställdes under 2020.


Uppdraget uppgår till cirka 175 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden i det fjärde kvartalet 2022.
Mikael Barani

2022-12-29 08:43