Nyhetsbild

Skuldfria seniorbostäder i Täby Park

Riksbyggen testar för första gången att bygga en skuldfri förening i och med bygget av Bonum Brf Boulevarden i Täby Park. Vanligtvis har bostadsrättsföreningar ett lån men nu har denna summa lagts på insatserna istället. Detta leder till betydligt lägre månadsavgifter.


– Vi gjorde en marknadsundersökning i Täby som tydligt visade att majoriteten av de presumtiva köparna föredrog den här modellen. Den stora fördelen är att månadsavgiften blir betydligt lägre när lånet läggs på insatserna, berättar Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Riksbyggen Bostad.


Äldre par. Till artikel om Täby Park.
Bonumkonceptet vänder sig till personer över 55 år. 


Det har nyligen varit säljstart i Bonum Brf Boulevarden. Det är första gången som Riksbyggen provar upplägget med skuldfri förening.
– Intresset är riktigt stort, vi har cirka 1 000 personer i intressekön. Att det är en skuldfri förening är helt klart en bidragande orsak till det stora intresset. Många intressenter har stora värden i sitt nuvarande boende och lockas av modellen med lite högre insatser och låg månadsavgift, säger Tobias Dysenius.


Bonum Brf Boulevarden
Föreningen kommer att bestå av 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård.


Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.


Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.


Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.Huvudbild Täby Park, foto: Riksbyggen
Mikael Barani

2022-12-05 11:52