Nyhetsbild

Naturnära Torsviken fortsätter att utvecklas

Inom de kommande ett och ett halvt åren kommer Torsviken utanför Norrköping att få ytterligare 25 nya bostäder. Det är OBOS som fortsättar att bygga ut området med både kedje- och radhus. Dessutom erbjuder man skydd mot dubbla boendekostnader


– Det känns väldigt bra att vi är i gång! Vi märker ett stort intresse från framför allt barnfamiljer som vill bo nära naturen men samtidigt ha nära till Norrköping. Fördelarna med att bo i våra nyproducerade bostäder är många, inte minst med tanke på att vi levererar energieffektiva produkter, vilket såklart drar ned elkostnaderna för de boende, säger Karl Braune, projektutvecklare på OBOS Sverige.


OBOS har tidigare byggt det slutsålda grannkvarteret Brf Trivsamheten. Den här gången bygger OBOS välplanerade radhus och kedjehus på 113 och 122 kvadratmeter, alla med stora uteplatser och en egen lättskött trädgård att sköta om. Samtliga hus har rymliga sociala ytor och gott om plats för hela familjens privata liv i 3–4 sovrum.


Byggare som mäter.Nya bostäder i naturnära Torsvik.    I området byggsplaneras också en stor lekplats med trollskogstema som kommer att stå klar i slutet av oktober. Det mesta man behöver i vardagen finns två kilometer bort i Krokek, som har goda buss- och tågkommunikationer in till Norrköping. För den som lockas av äventyr finns också Kolmårdens djurpark på ett bekvämt avstånd. Dessutom ligger populära Oscarshälls Restaurang endast en kort promenad bort.


  – För oss är det självklart att fortsätta bygga bostäder för våra medlemmar och övriga kunder även när marknaden är osäker. Vi erbjuder ett trygghetspaket, som bland annat gör att OBOS-medlemmar kan få ersättning för dubbla boendekostnader om försäljningen av nuvarande bostad drar ut på tiden. Vi ser fram emot att fortsätta vara med och utveckla Torsviken framöver, avslutar Karl Braune.   Inflyttning i radhusen beräknas runt hösten 2023, medan kedjehusen är redo för inflyttning våren 2024.
   Mikael Barani

   2022-10-31 11:38