Nyhetsbild

Ny betong förenklar gjutningsarbete

En hybrid mellan grovbetong och fabriksbetong som dessutom förenklar både blandning och pumpning. Det är egenskaperna på Pumpbetong Grov som nu lanseras av Finja Betong. Produkten är framför allt framtagen för gjutningar av mindre plattor på mark. 


Finja Betong utökar sin produktportfölj genom att addera ännu en betongsort till sitt redan breda torrbrukssortiment. Pumpbetong Grov utgör ett mellanting mellan vanlig, traditionell grovbetong och renodlad fabriksbetong levererad i pumpbil, ett alternativ som ofta blir aktuellt först vid större byggnationer. Med avsedd utrustning är den nya produkten nämligen enkel att såväl blanda som pumpa och fyller därmed också en ny och efterlängtad funktion.


– Vi strävar alltid efter att förhålla oss nära marknaden och vara lyhörda för vad branschen efterfrågar och behöver. Med den insikten detta ger väcktes idén till Pumpbetong Grov, en produkt som kommer väl till pass när det gäller uppförandet av till exempel friggebodar, uteplatser och garage, säger Magnus Andersson, vice vd på Finja Betong.


  Finja Grovbetong. Foto: Finja BetongFoto: Finja Betong      Praktisk betong med brett användningsområde
    Den nya produkten, hemmahörande i företagets gjutakategori, är framför allt framtagen för gjutningar av mindre plattor på mark samt utbyggnader likt altaner, terrasser och verandor men den fungerar även bra att använda till murar, pooler och fundament. Utöver att vara pumpbar är det en lättflytande betong som är tacksam att använda då den kan blandas på ett ställe för att sedan pumpas ut med slang på ett annat. Detta gör det möjligt att komma åt även i svårare terräng och besvärliga lutningar, där det annars hade varit betydligt mer utmanande att gjuta.


    Med sin lätta konsistens är den nya produkten smidig att hantera och passar alltifrån 50 till 300 mm tjocka skikt. Betongen fungerar bäst i kombination med avsedd utrustning i form av planblandare och slangpump dimensionerade för ändamålet. Vad gäller förpackning och storlek levereras Pumpbetong Grov i praktiska, slitstarka och återvinningsbara plastsäckar om 25 kg, vilka dessutom tillverkas av 50 procent återvunnen plast.
    Mikael Barani

    2022-09-08 12:41