Nyhetsbild

Kontorshotellen i Stockholm ökar i popularitet

Att jobba på kontorshotell, så kallad co-working, fortsätter att öka i popularitet. Enligt siffror från förmedlaren yta.se hade kontorshotellen i Stockholms innerstad en beläggningsgrad på 80 procent. 


– Vi märker av ett högt tryck på kontorshotellen i Stockholms innerstad och hoppas på fler nyöppningar i närtid för att kunna bemöta behovet, säger Lisa Björklund som är partnership manager på yta.se.


Ytor efter kundbehov


Hon säger vidare att en viktig funktion hos kontorshotell är att kunna följa sina kunders företagsresa, både när de behöver mindre yta, men även när de växer. För att kunna bemöta behovet av denna flexibilitet är det viktigt att kunna vara flexibel i sitt tänk som kontorshotell och kunna erbjuda rätt storlek på ytor till hyresgästerna.


– För att säkerställa att trycket på kontorshotell kan förbli högt behövs det fler anläggningar i Stockholm som kan ta in nya företag.Fortsatt ökad beläggningsgrad i Stockholm under Q4 2021Många har insett fördelarna med att kunna arbeta från ett kontorshotell under de senaste åren, tack vare flexibiliteten på avtal och möjlighet att anpassa storleken på hyrda ytor. Att nyttja servicen som kontorshotell erbjuder och istället kunna fokusera på sin kärnverksamhet är viktigt i tider med mycket sjukfrånvaro och osäkerheter. 

– Vi vet om operatörer som planerar att öppna nytt i Stockholms innerstad i år men hoppas på att ytterligare operatörer följer med för att kunna möte det stigande behovet. Tack vare vår kommande marknadsplats där det är möjligt att själv söka bland över 100 anläggningar i Stockholm jobbar vi för att coworking ska ha en fortsatt självklar plats inom fastighetsbranschen. Det kommer bli mycket enklare att hitta ett matchande kontorshotell som passar ens behov, säger Lisa Björklund.


Hon och hennes kollegor kommer att följa beläggningsgraden varje kvartal under året. De tror att 2022 kommer bli ett spännande år och har höga förhoppningar på den utveckling de ser framåt. 
Mikael Barani

2022-01-20 08:11