Nyhetsbild

Ansök om investeringsstöd för installation av elbilsladdare

Naturvårdsverkets satsning "Klimatklivet" är en möjlighet att söka om investeringsstöd vid installation av till exempel elbilsladdare. Ett beviljat stöd ger avdrag på upp till hälften av kostnaden för installationen. Efter stor efterfrågan öppnar Naturvårdsverket nu upp för en tredje ansökningsperiod i slutet av augusti.


Naturvårdsverket har hittills haft öppet för ansökningar två gånger under 2022 och efter stor efterfrågan öppnar man nu upp ytterligare en ansökningsperiod. Så ansökningsperiod nr 3 2022 löper från 23 augusti till 8 september och kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige.


Entreprenörer som har tagit "klivet"


Företagen Dooman Teknik och Elkontakten i Ale är ett bra exempel på entreprenörer som samarbetar och nästan dagligen är i kontakt med bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner. 
– Doomans rutin och erfarenhet att arbeta mot fastighetsmarknaden och landets kommuner tillsammans med vår kompetens inom installationer av laddstationer, är ett vinnande och uppskattat koncept, säger Stefan Holm, delägare i Elkontakten. 
– Vid den här typen av investering finns det naturligtvis ett antal frågor kring såväl regler, installation och produktval till hur man faktiskt går tillväga vid en ansökan hos Naturvårdsverket. Kan vi bistå våra kunder i dessa frågeställningar, så blir det naturligtvis både enklare och tryggare att ta beslut, fortsätter Stefan.


  Elbilsladdare, foto: Dooman.Nu kan bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner söka om stöd för installation av elbilsladdare. Foto: Dooman.  


Klimatklivets investeringsstöd är ett utmärkt tillfälle för fastighetsägare och Bostadsrättsföreningar att kombinera en ökad attraktionskraft med t.ex. laddstationer samtidigt som man gör en insats för miljö och långsiktig hållbarhet. 
Mikael Barani

2022-08-04 13:39