Nyhetsbild

Unga ventilationsmontörer gjorde upp om SM-titel

Pontus Forsström stod högst upp på prispallen när SM för unga ventilationsmontörer avgjordes under Yrkes-SM i Växjö. Vinnaren går på Nyströmska skolan i Söderköping och låter meddela att hans hemliga vapen var minnet.


Juryn hyllade Pontus för hans målmedvetenhet och förmåga att arbeta under press. Själv var han mycket glad över vinsten och nöjd med sin planering.
– Jag memorerade hela ritningen i natt, så när jag kom till tävlingsplatsen idag kunde jag sätta igång med monteringen direkt. Det var nog det som gjorde att jag vann, säger Pontus.  Medaljörerna i SM Unga Ventilationsmontörer 2022 är:
  Guld: Pontus Forsström, Nyströmska skolan i Söderköping (gymnasielärling), 073–8150900
  Silver: Gustaf Franck, Ventilationsprojekt i Katrineholm (företagslärling), 072–3654657
  Brons: Farah Said Musa, Teknikum i Växjö (gymnasielärling), 076–4270384


    Pontus Forsström, sm-vinnande ventilationsmontör. Foto: Jonas Ljungdahl.
  Pontus Forsström plockade hem guldet för unga ventilationsmontörer. Foto: Jonas Ljungdahl.


  SM-finalen genomfördes under Yrkes-SM på Arenastaden i Växjö med totalt 22 000 besökare. Tävlingsmomenten krävde kunskaper i att läsa, förstå och montera utifrån ritning, utföra funktionella samt estetiskt tilltalande monteringar samt ha god förståelse för arbetsmiljö och ergonomi.


  SM Unga Ventilationsmontörer 2022 organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, ventilationsbranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.


  Huvudsponsorer för ”SM Unga Ventilationsmontörer 2022” är Lindab.
  Mikael Barani

  2022-05-13 09:12