Nyhetsbild

VA Tour Sweden åter på vägarna efter fyra år

Torsdagen den femte maj landar den ambulerande mässan VA Tour Sweden på Malmömässan. Här kommer besökarna att kunna mötas för samtal och för att se de senaste nyheterna inom markförlagd VA. Mässan fortsätter sedan till Umeå, Stockholm och Jönköping.


Med bara två dagar kvar till första stoppet i Malmö den 5 maj har vi redan passerat 400 anmälningar, så vi har goda förhoppningar att det kommer bli en riktigt bra mässa. Med tanke på att det var fyra år sedan vi senast var ute på vägarna tror vi det finns ett stort behov av att mötas och få ta del av de senaste nyheterna inom markförlagd VA. Både besökare och utställare är förväntansfulla och äntligen ska vi genomföra det vi planerat under så lång tid. Arbetar man inom VA-branschen får man inte missa denna mässa!


Starkt seminarieprogram med fokus på hållbarhet och digitalisering


– Vi har satt ihop ett informativt och lärorikt seminarieprogram på tema hållbarhet och digitalisering, två globala megatrender som har stor inverkan på utvecklingen i VA-branschen. Vi vill erbjuda besökarna ett omväxlande seminarieprogram som fångar upp aktuella trender, goda exempel och förmedlar ny kunskap kring hur man bäst kan nyttja digitaliseringens möjligheter inom markförlagd VA, säger Caroline Harrå, projektledare för VA Tour Sweden på branschorganisationen VVS-Fabrikanterna.


Erik Winnfors Wannberg, Chefredaktör på Cirkulation är en av talarna på mässan och en stark röst i branschen. Han går igenom nya utmaningar och trender inom VA-området. Aktuella ämnen som berörs är dricksvattenberedning, avloppsrening, dagvattenhantering och ledningsbyggande.


  VA Tour pressbild  


Förnybar råvara


Lars Höjer, Application Technology Manager på Borealis kommer prata om hur man kan minska rörnätverkens CO2-avtryck genom att välja polyeten och polypropenrör baserade på förnybar råvara, Borealis Bornewables™.


På plats i Malmö finns även Dick Johansson från VA SYD som kommer berätta om den största infrastruktursatsningen inom svensk avloppsrening på decennier. Växande städer, hårdare miljölagstiftning och klimatutmaningar ställer nya krav på Sydvästra Skånes avloppsreningsverk och vattenmiljöer. Med anledning av detta planerar VA SYD för en regional lösning som säkrar framtidens behov.


Aktuella datum  • 5 maj - Malmö, Malmömässan

  • 10 maj - Umeå, Nolia

  • 17 maj - Stockholm, Stockholmsmässan

  • 24 maj - Jönköping, ElmiaVA Tour Sweden är Sveriges största mässa inom markförlagd VA. Här möter du de största och främsta produkt- och teknikleverantörerna till Sveriges viktigaste infrastruktur, VA-nätet.

Mässbesöket är kostnadsfritt men registrering krävs. Anmälan gör du på vatour.se där du även finner information om produktnyheter, utställare och öppettider.
VA Tour Sweden arrangeras av branschorganisationen VVS-Fabrikanterna och mässarrangören Stockholmsmässan, tillsammans med VA-tidskriften Cirkulation som mediapartner.
Mikael Barani

2022-05-03 11:23